Treceți la conținutul principal

Singuratate

"La început toate gândurile aparţin dragostei. Mai târziu toată dragostea aparţine gândurilor."Albert Einstein

 Cunosc foarte multe persoane care s-au căsătorit în ultimii ani și nu exagerez când spun că mai mult de jumătate dintre ei nu sunt fericiți.
 S-au îmbrăcat frumos, cu rochii și costume scumpe și extraordinare că doar o dată în viață e nunta ta, nu? Sau de două ori sau cine știe...
 Un an ori doi din relația de cuplu l-au petrecut căutând cea mai extraordinară rochie și cel mai extraordinar costum, restaurant,aranjamente florale,mărturii, cabine foto (că este la modă acum) și fotograf.
 Fotograful este cel mai important că el face "magia" și creează dovada pentru nepoți  că bunicii lor s-au iubit foarte mult și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.Dacă ne uităm la pozele de nuntă care circulă pe rețelele de socializare, vom descoperi că toate arată la fel!
 De ce toate arată la fel,când știm cu toții că din fericire suntem diferiți?!Tipare, filme, rețele sociale, prietena,emoțiile pe care le copiem de la alții fără să ne gândim ce ne dorim noi cu adevărat.Cel mai mare dar al omului este că are rațiune.În cartea Arta subtilă a nepăsării, Mark Manson spune că : "Deciziile luate în baza intuiției emoționale, fără ajutorul rațiunii, sunt aproape tot timpul greșite.Știți cine își ghidează toată viața după emoții?Copiii de trei ani.Și câinii.Știți ce mai fac copiii de trei ani și câinii?Caca pe covor."
 De ce ai vrea să-ți faci ședința foto pentru nuntă în același loc unde au mai fost 1000 de cupluri înainte ta?!Răspunsul: tiparul și spiritul de turmă. Iubirea nu este un tipar! Iubirea se simte și cam atât.Iubirea este cel mai simplu și intens sentiment.Noi suntem cei care o complicăm și o transformăm în suferință și ură.
 Dante Aligheri zicea că: "Iubește puțin cel ce poate să spună prin cuvinte cât iubește."
 Dacă ești ocupat cu demonstrațiile siropoase văzute la alții sau prin filme sau pe Youtube, o să uiți să-ți trăiești propria poveste sau mai rău o să începi sa compari povestea ta cu alte povești care par perfecte, totul este roz și amorezii se cacă boboci de trandafir în fiecare dimineață.O să uiți că porumbeii albi pe care i-au chinuit ca să arate cât de romantici sunt și ce nuntă spectaculoasă au (conform unui site de tradiții și obiceiuri de nunți) se pot căca pe tine și pe nunta ta în orice moment. Priviți descrierea semnificației porumbeilor și a grâului și orezului pe siteul cu pricina :
"Aruncarea cu grâu și orez (12 porumbei albi)
Un serviciu unic care are un efect spectaculos asupra invitaților și care dă un aer de romantism nunții dumneavoastră."
 Dă un aer de romantism și are efect spectaculos asupra invitaților.Serios?!Dacă ți-ai găsit iubirea vieții de ce mai ai nevoie de efecte spectaculoase și aere de romantism?!Iubirea în esența ei nu este spectaculoasă și romantică? Nu este suficient atât?!Se pare că nu.Și aici încep să apară problemele.
 Eu una nu cred în povestea Cenușăresei.Ce ar putea avea  o sărăntoacă în comun cu un Prinț?Nimic.
 Toți vrem să iubim și să fim iubiți dar vrem ca partenerul nostru să fie frumos, bogat, deștept și să se cace boboci de trandafir dimineața.Nu toți oamenii frumoși sunt și buni, nu toți oamenii bogați au muncit pentru averea lor, nu toți oamenii deștepți sunt frumoși și bogați iar când iubești, ai fluturi în stomac deci nu prea ai avea cum sa scoți boboci de trandafiri pe cur.
 Iubirea nu stă în pozele de pe Facebook, în contul din bancă, în vacanța exotică sau în cei 12 porumbei.Măcar o dată în viața voastră după o despărțire ați auzit de la cei din jur fraza: Ce bine vă stătea împreună.Normal că le stătea bine că asta au vrut ei să vă arate: cât de fericiți suntem noi și bine ne stă nouă.V-au arătat cât de spectaculoasă e iubirea lor că doar nu era să pună o poză când se certau și urlau unu la celălalt sau când flirtau cu alte persoane întâlnite în clubul în care au ieșit"ce fetele"  sau "ca băieții".Mai sunt și cupluri care se ceartă în public dar intrăm în altă poveste.
 Toți suntem ocupați să demonstrăm celor din jur ce relație perfectă avem noi, cât de mult ne iubim partenerul, ce bine arată, câte cadouri primim și ce frumoși suntem împreună și nu să trăim cu adevărat sentimentul de iubire.Un mare filosof din zilele noastre pe nume Connect- R a zis că iubirea nu se explică ci se simte.Bine punctat Connect-  R chiar dacă ai divorțat recent.Teorie știm toți, practica e mai grea.
 În tot ceea ce facem este foarte important să ne păstrăm identitatea pentru că mai devreme sau mai tărziu o să realizăm că am pierdut ani ca să încercăm să părem că suntem cineva ce nu suntem.Este greu să-ți găsești jumătatea când ești fermecat de superficialitate și statul social.
 Iată ce a zis Osho în cartea Trăiește în felul tău: „Oamenii nu pot fi fericiți decât într-un singur mod: dacă sunt ei înșiși, în mod autentic.“
 Fiți voi înșivă, în mod autentic iar sufletul pereche o să apară.Fiți autentici și în felul acesta fluturii vor ramane în stomac oricâte laxative de genul porumbei, vacanțe exotice, cupluri aparent perfecte și fericite vă vor fi băgate pe gât și cel mai important, nu uitați de cei ''5 evrei care au revolutionat lumea'':
Moise care a zis că LEGEA e totul,
IIsus care a zis că IUBIREA e totul,
Marx care a zis că, CAPITALUL e totul,
Freud care a zis că SEXUL e totul și
Einstein care a zis că totul e RELATIV.

Comentarii

  1. Ai dreptate, din ce in ce mai des, auzim de divort sau despartite. Eu cred ca oamenii au uitat sa lupte . Sunt casatorita de 4 ani, si avem 10 ani de relatie, cu bune si rele, am trecut impreuna. Mai o cearta mai o gluma, totul e greu. Dar cred ca doar cu multa munca, poti cladi ceva de durata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Alina Pink. Unii oameni considera ca este mai simplu sa mergi mai departe si sa cauti altceva decat sa lupti pentru ce ai.

      Ștergere
  2. Ce frumos ai abordat acest subiect. Imi place mult acest articol. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Atât de adevărat ce spui. Un articol excelent. 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Nu putem schimba societatea in care traim dar putem alege sa traim dupa propriile noastre dorinte si emotii.

      Ștergere
  4. Mult adevăr în cuvintele tale! Nu se mai pune preț pe adevăratele valori!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cata dreptate ai! Unii au povesti fericite si minunate pe Facebook dar realitatea e cu totul alta!

    RăspundețiȘtergere
  6. este destul de greu astazi, ai dreptate... multe din valorile parintilor nostri nu mai sunt iar altele sunt intelese gresit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu o gandire de "are balta peste" cred ca se strica multe relatii. Este mai usor sa o iei de la inceput decat sa muncesti pentru a-ti pastra relatia?
    Nu as sti sa raspund la aceasta intrebare. Eu mi-am cunoscut sotul acum 7 ani si suntem casatoriti de 4. Nu e usor, dar e frumos. Consider ca un factor important a fost si faptul ca ne-am cunoscut de pe bancile facultatii cand mai aveam un dram de naivitate in noi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce mi s-a părut esențial în articolul tău este că trebuie să fii tu însuți. Aș putea scrie o carte despre sentimente, nuntă, iubire și suflet pereche din experiența celor 34 de ani de căsnicie. Suntem unici, a fost cam prima discuție tare după ce ne-am mai dezmeticit din vraja îndrăgostelii, ne respectăm, ne înțelegem și suntem prieteni, asta este iubirea. Cu mâna pe inimă o spun, există și acum. Dar nu am făcut poze în parcuri, luna de miere s-a redus la o zi dar ne-am făcut-o după câțiva ani... etc

    RăspundețiȘtergere
  9. In ziua de astazi cam asa este, iar casatorie e gen o obligatie nu pentru tine ci pentru cei din jur(familie/prieteni). Nu te mai poti bucura de nimic, deoarece intotdeauan nu ai cum sa i multumesti pe toti cand cei ce trebie sa fie multumiti sunt chiar mirii!

    RăspundețiȘtergere
  10. Important pentru o relatie puternica este dezvoltarea ambilor parteneri pe toate planurile. Oricum una este teoria si alta este practica. Oricum pe subiectul asta avem multe pareri de spus 😂

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi place ce am gasit aici. Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  12. Multi oameni renunta in a mai lupta pentru relatia lor, pentru dragostea lor. Noi suntem casatoriti de 11 ani si am reusit sa depasim si furtuni. Totul tine de respect, incredere si iubire!

    RăspundețiȘtergere
  13. Acesta e adevarul si multe persoane cred ca ar trebui sa citeasca articolul tau.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ai dreptate! Ne dorim nunti spectaculoase, dar uitam ca nu o nunta ne face sa ne iubim mai mult, nu o nunta ne face mai fericiti, nu o nunta ne leaga pe vecie. Eu tot timpul am zis ca o verigheta nu o sa schimbe nimic, atunci cand doi oameni se iubesc pana la infinit si inapoi. Totusi, unii fac un scop in viata din nunta lor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca ati urmarit stirile zilele acestea, presupun ca ati vazut cazul politistului de 29 de ani care si-a impuscat copilul de 3 ani in cap si dupa s-a sinucis pentru ca divortase cu o saptamana inainte.Vecinii sunt socati pentru ca ii credeau o familie model iar in pozele de pe facebook pareau o famili perfecta si fericita.Nu mai suntem interesati de cum ne simtim, suntem interesati de cum se vede. Haideti sa incercam sa fim fericiti cu adevarat nu doar sa mimam asta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Nici eu nu cred că un om bogat, de renume, poate iubi o sărăntoacă. Cum ai spus și tu, până la urmă ce au în comun? Dar fetele sunt naive, cred tot ce li se spune, și dupaia tot ele au de suferit.

    RăspundețiȘtergere
  17. Îmi place abordarea ta. Cred că sufletele pereche se vor întâlni la un moment dat. În cazul meu, nu-mi place să fac ce fac alții, eu fac lucrurile așa cum simt.

    RăspundețiȘtergere
  18. Extrem de interesanta viziunea ta. Si totusi, la baza unei relatii va sta intotdeauna respectul si rabdarea. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Mare dreptate ai. Prea multe cupluri pozeaza in familia perfecta pentru altii, uitand macar sa fie o familie, in intimitate.

    RăspundețiȘtergere
  20. Copiem prea mult de la altii si uitam sa fim autentici. Uitam sa COMUNICAM cu partenerul, sa vorbim despre orice, sa radem, sa uitam de cotidian. Nu mai reparam nimic, inlocuim.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

5 Cărți geniale pe care nu trebuie să le ratezi

Daca iti place sa citesti fictiune si dezvoltare personala, iti propun 5 carti pe care nu trebuie sa le ratezi. 1.Mark Manson - Arta subtila a nepasarii 2.Gabriel Garcia Marquez - Un veac de singuratate 3.Hector Abad Faciolince - Suntem deja uitarea ce vom fi 4.Elena Ferrante (tetralogia napolitana) Prietena mea geniala vol I, Povestea noului nume vol II, Cei care pleaca si cei care raman vol III, Povestea fetitei disparute IV 5.Osho - Traieste in felul tau

Cum să îți recâștigi încrederea în tine

1. Izolează-te o perioadă de toată lumea. Stai singur tu cu tine și cu gândurile tale chiar dacă sunt negative pentru că oricât de bine intenționați sunt cei din jurul tău, ei nu pot intra în mintea ta ca să poată vedea ce gândești tu cu adevărat și orice sfat sau discuție o să-ți accentueze și mai tare starea depresivă. 2. Fă o listă cu toate lucrurile greșite pe care crezi că le faci și încearcă să nu le mai repeți sau să le corectezi. 3. În cazul în care ai stări de teamă despre anumite lucruri, încearcă să te focusezi numai pe lucrurile pe care le știi sigure, palpabile. De exemplu, gândește-te la filmul Inception și la acel titirez. Fă-ți propriul tau titirez care să te țină  ancorat în realitate. 4. Ieși din casă și mergi singur în parc sau în locuri liniștite și nu foarte aglomerate. Ascultă cântecul păsărilor, privește copiii cum se joacă, privește cerul. 5. Elimină persoanele nocive și false din viața ta. Calitate nu cantitate. 6. Fă ce ai tu chef. Orice